Ana menüyü aç

SAGU β

Türeme

3.0

Bir tinin ya da albızın türemesi, yeryüzünde maddeleşmesi, elle tutulur bir varlığa dönüşmesi anlamına gelir.

Doğuşlular, tinlere ve albızlara türemelerini buyurabilirler. Bu varlıklar, akıllarına bağlı olarak basit komutları anlayıp, bir çok iş yapabilirler. Gerekirse de doğuşlunun dostunu düşmanını ayırıp, çarpışabilirler.

Türeme Kuralları

  • Doğuşlunun görebildiği, çok uzakta olmayan bir yerde türer.
  • Türemişken buyruk alamaz, davulu tokmağı giyemez. Önceden başlayan izleri sürer.
  • Türeyen yersular ve albızlar, sahne sonunda geri karışırlar ama türemiş tözler, doğuşlu dilediğince böyle kalabilir. Sahne bitmeden geri karışması için doğuşlunun hamle yapması gerekir.
  • Doğuşlu türeyen varlığı görebildiği sürece, hamlelerini de belirler. Doğuşlunun sırası gelince birlikte oynarlar.
  • Türemişken hasar alırsa; güne durana dek iyileşmez. Tekrar türese bile kaldığı Canda türer.
  • Türemiş töz ile doğuşlu yanyana iseler, birbirlerinin düşüncelerini sezebilirler. Doğuşlu tözünü karmaşık işlere koşabilir. Tözü görüşünden çıksa bile verdiği işi sürdürebilir. Türemiş tözün AKLI, doğuşlunun AKLINA eşittir.

Töz Tinin Türemesi

Türemiş tözler, aynı cinsten olağan tözlerden farklı görünür. Bu farklılık, çoğunlukla doğuşlunun o andaki duygusal durumuna göre değişir.

Daha büyük ya da küçük olabilirler. Renkleri, tözün olağan renginden çok farklı olabilir. Tavrı ve duruşu, alışılmadık öğeler içerebilir.

Türediğinde nasıl göründüğü de, her türediğinde aynı görünüp görünmediği de doğuşluya bağlıdır.

Kendi Türemiş Yersular

Bir doğuşlunun kamlamasıyla değil, koşullar nedeniyle türeyen yersular kendi kurallarına bağlıdır. Türeme nedenine göre, belli bir işi yapmaya çalışırlar.

Sıklıkla bulundukları yerin sıradan durumu değiştiğinde türerler ve o durumu geri sağlamaya çalışırlar.

Albızların Türemesi

Albızlar kimi durumlarda kaldıklarında türeyebilir. Bu kendiliğinden de olabilir ama genellikle bir yerçinin kamlık töreni nedeniyle olur.

Türeyen albız, yoz bir canavara dönüşür ve genellikle çevresine saldırır. Başıboş kalırsa, karışması için belli bir zaman geçmesi gerekir.